Vesti

Posete

Danas8
Juce108
Ove nedelje116
Ovog meseca1059
Ukupno377691

Currently are 16 guests and no members online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Upravljanje otpadom

recycle 256

Berza otpada

berza

 

Greška
  • Greška pri učitavanju podataka

Reciklirane 3 tone elektronskog otpada

Rate this item
(0 votes)
Written by  Objavljeno u vesti četvrtak, 22 mart 2012 19:30

21.03.2012
Novosti iz banaka izvor: Kamatica


Eurobank EFG reciklirala je 3 tone kompjuterske opreme u saradnji sa kompanijom E-Reciklaža. Predajom preko 500 elektronskih i električnih uređaja za reciklažu, Banka još jednom ističe važnost odgovornog upravljanja elektronskim otpadom i potvrđuje opredeljenost da posluje u skladu sa najvišim standardima zaštite čovekove okoline.

Svesni činjenice da su odgovoran tretman i reciklaža elektronskog otpada u današnje vreme izuzetno važni, Eurobank EFG reciklirala je lap-topove, desktop računare, štampače, servere, modeme kao i druge kompjuterske i električne uređaje koji su van upotrebe. Već drugu godinu za redom, Eurobank EFG učestvuje u akciji „Otpiši otpad“ niške kompanije E-Reciklaža koja kompanijama nudi mogućnost da se oslobode rashodovane elektronske i električne opreme na ekološki način.

- Trudimo se da uvođenjem najviših ekoloških standarda u svojim poslovnim prostorijama pružimo pozitivan primer i pozovemo druge kompanije na aktivno učestvovanje u recikliranju. Važno je istaći činjenicu da elektronski otpad spada u grupu otpada koja danas beleži najveći godišnji rast u Srbiji, i to od preko pet odsto po stanovniku - ističe Aleksandra Janjić, Saradnik u odeljenju zaštite prirodne sredine u sektoru bankarskih operacija Eurobank EFG.

Eurobank EFG je jedina banka u Srbiji koja je postala članica Programa zaštite životne sredine i  finansijske inicijative Ujedinjenih nacija (United Nations Environment Program for Finance Initiative - UNEP FI),  i u okviru ove saradnje nastavlja da bude odgovoran partner društvu u Srbiji.

Pročitano 1419 puta

dozvola

dozvola

Azbest

Servisi akumulatora

 

ekoznak

Cene metala