Vesti

Posete

Danas9
Juce108
Ove nedelje117
Ovog meseca1060
Ukupno377692

Currently are 82 guests and no members online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Upravljanje otpadom

recycle 256

Berza otpada

berza

 

Greška
  • Greška pri učitavanju podataka

Kamioni i građevinske mašine 20 odsto jeftiniji

Rate this item
(0 votes)
Written by  Objavljeno u vesti subota, 21 novembar 2009 23:00

Autor: J. Aleksić | 03.10.2009. - 05:00

Od sredine oktobra vozači u Srbiji mogu kupiti domaći kamion po 20 odsto nižoj ceni, a ukoliko po principu zamene staro za novo svog dotrajalog četvorotočkaša predaju na reciklažu, novi kamion platiće 30 odsto jeftinije. Uz subvenciju Vlade moguće je pazariti i nove građevinske mašine po ceni 20 odsto nižoj od važeće.


Uz to, moguće je nove kamione i građevinske mašine kupiti i na kredit sa periodom otplate od pet do sedam godina i uz fiksnu kamatu od 4,5 odsto godišnje, najavio je juče državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.
Kupci jedino neće smeti da ih preprodaju u roku od tri godine.
- Iz budžeta Ministarstva ekonomije je u ove svrhe izdvojeno 170 miliona dinara do kraja godine, a u zavisnosti od interesovanja program ćemo nastaviti i sledeće. Cilj je da se uposle fabrike koje proizvode kamione i mašine kao i da se poveća tražnja i otvore nova radna mesta.
Pravo kupovine domaćih kamiona i građevinskih mašina imaju građani i preduzeća koji imaju prebivalište, odnosno sedište u Srbiji. Što se tiče zamene staro za novo, Ćirić je rekao da će pravo kupovine domaćih kamiona i zamene starog kamiona imati vlasnici čija su vozila proizvedena pre 1. oktobra 1994. godine, koja ne ispunjavaju „euro 3” ekološki standard, čija je registracija istekla posle 1. septembra 2009. godine, a u voznom su stanju.
- Njima će biti neophodna potvrda o predaji starog kamiona koju izdaje ovlašćeni centar za reciklažu - rekao je Ćirić.
Kako je rečeno, FAP je ugovorio prodaju oko 70 komada različitih modela kamiona ukupne vrednosti 6,1 milion evra i oni će moći da budu nabavljeni uz subvencije države. Ugovorena je i kupovina pet novih građevinskih mašina i remontovanje 13, ukupne vrednosti oko dva miliona evra.

Pročitano 4163 puta

dozvola

dozvola

Azbest

Servisi akumulatora

 

ekoznak

Cene metala